Tack för tipsen!Nu fick jag tag på vinblad. En italiens-grekisk delikatessbutik i saluhallen med trevlig innehavare hade blad i saltlake i en vakumförpackning.
Dolmarna höll på att ta knäcken på tidsplaneringen för några flinka grekiska fingrar att rulla med dem hade jag INTE! Så pilligt! Men goda blev de faktiskt om jag får skryta. Färsk mynta från krukan på altanen, ris, vårlök, korinter, citron och pinjenötter i fyllningen. Kokta i vatten, olja och citronsaft. Har dessutom flera kvar i kylen så det blir grekisk lunch idag med. 
Isbergssallad går säkert också bra men jag kan tänka mig att den kanske går sönder lättare och den klarar inte 45 min koktid som det skulle vara på dessa dolmar. Får väl experimentera en annan gång.
Synd bara att vädret var så kallt. Vi hade planerat att laga frappe på förra sommarens medhavda kondenserade mjölk. Den är kvar till ett senare tillfälle!
Maeta