DISKUTERA GREKLAND

"Paj med filodeg"

E-posta detta ämne till en vän
Skrivarvänlig version av detta ämne
Bokmärk detta ämne (Om du är registrerad)
 
Föregående ämne | Nästa ämne 
Konferenser Om Grekland Mat (Protected)
Original inlägg

Riitta (240 posts) E-posta Riitta Privat meddelande till Riitta Användarprofil IP adress
27-02-04, 18:08 (SE)
"Paj med filodeg"
Vill någon vara snäll och skriva ett recept på en god paj med filodeg och lite tips hur man gör.
Inte med spenat men gärna med fetaost.
Degen har jag i frysen och känner lite lust att göra något.
Har aldrig använt filodeg förut.

Riitta

  Varna Editera | Svara | Svara med citat | Upp

  Innehåll

  Ämne     Författare     Datum     ID  
 RE: Paj med filodeg Arne 27-02-04 1
   RE: Paj med filodeg Riitta 27-02-04 2
       RE: Paj med filodeg Mixelite 28-02-04 3
       RE: Paj med filodeg Yannis 28-02-04 4
           RE: Paj med filodeg Riitta 28-02-04 5
               RE: Paj med filodeg chris 29-02-04 6
                   RE: Paj med filodeg Riitta 29-02-04 7
                       RE: Paj med filodeg chris 29-02-04 8
 RE: Paj med filodeg Eva L 29-02-04 9

Hem | Ämnen | Föregående ämne | Nästa ämne

Inlägg i detta ämne

Arne (907 posts) E-posta Arne Privat meddelande till Arne Användarprofil IP adress
27-02-04, 20:48 (SE)
1. "RE: Paj med filodeg"
Men Riitta då,,,

Gack in och kolla in diskussionen under sökord med rubriken "Filodeg"

Där förmenas du finna allt det du söker!!

Arne och Hustrun


Den dag etc etc...

  Ta bort | Varna Editera | Svara | Svara med citat | Upp

Riitta (240 posts) E-posta Riitta Privat meddelande till Riitta Användarprofil IP adress
27-02-04, 21:24 (SE)
2. "RE: Paj med filodeg"

Då gör jag väl de då

Riitta

  Ta bort | Varna Editera | Svara | Svara med citat | Upp

Mixelite (156 posts) E-posta Mixelite Privat meddelande till Mixelite Användarprofil IP adress
28-02-04, 13:31 (SE)
3. "RE: Paj med filodeg"
Tør jeg likevel få forslå Galaktåbourekå? *smatt*. En slags vaniljepudding dekket med filodeig og overøst med sirup.

Marianne

  Ta bort | Varna Editera | Svara | Svara med citat | Upp

Yannis (45 posts) E-posta Yannis Privat meddelande till Yannis Användarprofil IP adress
28-02-04, 13:44 (SE)
4. "RE: Paj med filodeg"
Från kokboken "Ett kök i Arkadien" kan jag vidareförmedla detta:

Grundprincipen är att man klär botten av en pajform med 4 lager fillodeg, som vart och en penslas med olivolja. Sedan breder man fyllningen över degen och täcker med ytterligare 4 lager. OBS! Översta lagret penslas ordentligt med olja, annars blir den väldigt skör och spricker. Pajen gräddas 30 minuter i 175 grader (50 minuter om fyllningen innehåller ägg).

Nu till förslag på fyllningar, som INTE innehåller spenat. (Förbjudet i vårt hem).

1. Ostfyllning.
Man tager
5 ägg
Ett halvt kilo grevéost tillika lika mycké grekisk feta, riven
Färsk mynta (ett måste!!! förhöjer den kulinariska rätten betydligt) samt peppar.

2. Zucchinifyllning.
Här tager man
1 kilo zucchini i små bitar som man har förvällt
5 rödlökar alternativt 10 scharlottenlökar, rivna eller hackade
(stek grönsakerna tills all vätska försvunnit)
4 ägg
Ett halvt kilo grevé eller grekisk feta
Persilja (mynta) och peppar

3. Purjolök och fetafyllning.
Här ingår
1 kilo purjo
1 dl ris
5 ägg
3 dl yoghurt
3 dl mjölk
300 gram grevé samt lika mycké feta
peppar
Fräs löken och koka riset. Blanda med övriga ingredienser.

4. Gröna-bladfyllning.
Leta reda på
3 liter gröna blad. Till exempel rucola, salladsblad, mangold, maskrosblad, nässlor, rallarrosblad. Ja, tag vad du vill av ätliga blad i naturen. Förväll dem.
200 gram gräslök eller dito purjo.
2 dl olivolja
400 gram riven grekisk feta
Hackad dill och persilja

Detta är ett "kort" kompliment till Arnes tidigare svar.

Väl bekomme och NJUUT!

Birgitta

  Ta bort | Varna Editera | Svara | Svara med citat | Upp

Riitta (240 posts) E-posta Riitta Privat meddelande till Riitta Användarprofil IP adress
28-02-04, 14:26 (SE)
5. "RE: Paj med filodeg"
Tack så mycket Birgitta. Nu klarar jag mig och vet precis
hur man gör.
Jag får vänta lite i allafall. Förkylningen slog till och känner
ingen större matlust i dag.
Det blir godare när man verkligen känner att ny måste jag ha något grekiskt
De där med spenaten känner jag väl till

Riitta

  Ta bort | Varna Editera | Svara | Svara med citat | Upp

chris (146 posts) E-posta chris Privat meddelande till chris Användarprofil IP adress
29-02-04, 09:10 (SE)
6. "RE: Paj med filodeg"
Även jag tackar Birgitta för bra receptsamling

Chris
- Idag är det bara 100 dagar kvar !

  Ta bort | Varna Editera | Svara | Svara med citat | Upp

Riitta (240 posts) E-posta Riitta Privat meddelande till Riitta Användarprofil IP adress
29-02-04, 09:48 (SE)
7. "RE: Paj med filodeg"
Hurra för hundra
Då är det ju snart dax

Riitta

  Ta bort | Varna Editera | Svara | Svara med citat | Upp

chris (146 posts) E-posta chris Privat meddelande till chris Användarprofil IP adress
29-02-04, 09:53 (SE)
8. "RE: Paj med filodeg"
Ja, det är det. Och jag tycker tiden rusar iväg ...

Chris

  Ta bort | Varna Editera | Svara | Svara med citat | Upp

Eva L (1032 posts) E-posta Eva%20L Privat meddelande till Eva%20L Användarprofil IP adress
29-02-04, 11:10 (SE)
9. "RE: Paj med filodeg"
Alla fyllningar som passar i pajer med vanlig deg passar också i pajer med filodeg. Jag har gjort som Birgitta och tagit tre eller fyra lager som penslats tunt med olivolja och sen lagt på fyllningen och sen täckt med 3-4 ark igen. Jag tycker att pajerna i Grekland ibland dryper av lite väl mycket olja. Om du använder mycket ost så innehåller ju även den ganska mycket fett.

Eva som ska ut och njuta av den vackra vita soliga dagen

  Ta bort | Varna Editera | Svara | Svara med citat | Upp


Lås | Arkivera | Ta bort

Hem | Ämnen | Föregående ämne | Nästa ämne

 
© KALIMERA - ditt fönster mot GREKLAND