Jaa, dom går under både smörkakor och florsockerkakor.
· 0,5 kg. smõr
· 100 gr. Florsocker
· 2 ãgg gulor
· 1 mockarkp. konjak
· 2 koppar hackad mandel
· ca. 0,5 kg. mjõl
· Florsocker
Rör smöret och florsockret riktigt riktigt poröst. Blanda sen i äggulorna ett i taget, konjaken och mandeln. Med mjölet ska degen bli lagom så att det inte klibbar på händerna.
Rulla nu runda små bollar, avlånga fingrar eller ta ut med pepparkaksmått och grädda dessa i 175 grader ca. 15 minuter.
Rulla sedan dessa i florsocker så att dom mer eller mindre drunknar i sockret. Blir det svårt att få sockret att fastna så kan man stänka lite,lite vatten på dom. Här nere stänker vi dom med lite rosenvatten.
I riktiga recepten sägs det att man även ska ha i askvatten. Dvs. att man ska ha aska i lite vatten och låta det sjunka till botten och använda vattnet sen. Men oj vad vi slopade det.
Nu kan ni lägga upp även dessa i en ostkupa eller liknande och plasera brevid melomakarona som kanske redan står på bordet. Se till att sila mycket florsocker på dom.
Lycka till!