WOW - Vilken likör det blev!!Igår kväll kunde vi inte låta bli att tjuvsmaka på myntalikören som nu stått och dragit till sig under en månads tid ungefär - Vilken total överraskning det blev och själva smakupplevelsen ska vi bara inte tala om

Receptet hittade jag i oktobernumret av den grekiska mattidningen "Kouzina" och är jättelätt att göra.
1 kilo Tsipouro (jo, ni läste rätt - det ska vara Tsipouro!)
1 kg socker
4 kanelstänger
10 kryddnejlikor
1 ordentlig knippe mynta
Färsk mynta i olika sorter finns det i varje fall här i Malmö gott om just nu och jag köpte ett par krukor (Santa Maria) av både vanlig mynta och pepparmynta här på ICA.
Tillvägagångssättet enligt receptet (var uppdelat i 2 delar)följde jag inte, utan jag blandade alla ingredienser på en gång och har sedan med jämna mellanrum rört runt för att sockret ska lösa sig. Den stora glasburken har sedan dess stått inlindad i en handduk och kloss intill ett element.
Den här likören passar utmärkt till ruggiga vinterkvällar och givetvis också till julen då den har en härligt underbar doft av kryddor.
Zanét