Visa ett inlägg
  #31  
Gammal 2013-10-21, 20:49
Eva Ls avatar
Eva L Eva L är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 8 008
Standard Sv: Nagon som tagit en grek med hem till Sverige?

Citat:
Ursprungligen postat av Monica P Visa inlägg
Dessvärre, Eva L, finns det många problem. Jag har en ung granne, läkare, som har väntat på att få personnummer i snart fyra månader...alltid är det något papper som fattas. Han bor hos bekanta och vill börja läsa svenska för att få jobba som läkare, och börjar förtvivla. Ändå hade vi fått OK från Socialstyrelsen och legitimationen godkänd . Det var kanske dumt att tro att något funkar i Sverige under semesterperioden.
Jag uttryckte mig nog lite väl otydligt. Vad jag menade är att det inte är några problem att vistas i Sverige för att söka jobb sen finns det ju mycket annat som behövs för att jobbsökarjakten ska bli lyckosam. Beträffande yrken med legitimation är det just nu problem med långa handläggningstider hos Socialstyrelsen. Vad det beror på vet jag inte. Däremot ska det inte vara problem att få de sista fyra siffrorna för den som har nödvändiga handlingar.

Vi har stor läkarbrist i stora delar av Sverige men naturligtvis kräver arbetsgivarna vissa språkkunskaper. Jag tycker att din granne ska kontakta en potentiell framtida arbetsgivare och be om hjälp med att få klart vilka handlingar som saknas för att han ska få sitt personnummer. Landstingen har personal som är specialiserade på det området och det är ju i allas intresse att han kan börja arbeta så snart som möjligt.

Eva
Svara med citat