Visa ett inlägg
  #7  
Gammal 2005-03-24, 20:59
Lemonia Lemonia är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2005
Inlägg: 16
Standard Sv: Tips om utfärder

Citat:
Ursprungligen postat av Novis
Hej,


Tack för redan inkomna tips. Emotser gärna flera gällande vad som är värt ett besök, antingen nära liggande (promenerande/med buss) eller lite längre bort (med hyrbil).

Gällande utfärden till Korfu, så var vår tanke att snarast besöka staden Korfu en dag (eller par). Tänkte då ta buss/bil till Igoumenitsa och båten därifrån. Skulle i så fall lämnat bilen där. Är det möjligt och säkert?

Novis

Hej! Bra ide att åka till parga, en supertrevlig liten grekisk by som ger en känslan av att man befinner sig på en ö. Barnvänligt med bilfritt inne i byn o många promenadstråk o trevliga fik...nåja....besök gärna de närliggande stränderna som finns, båtar går från hamnen i parga o man kan ta dagsturer även till ön paxos och stanna där över dagen o bada o sola. Om ni vill uppleva något mer genuint grekiskt så skulle jag föreslå (ifall ni hyr bil dvs, eller taxi, inte så dyrt som i sverige) att ni åker in mot fastlandet och ser er omkring i de närliggande byarna som finns, varför inte prova på att äta den grekiska maten gjord på äkta grekiskt vis? Du får bra mycket mer på tallriken kan jag lova ! Paramythia är en supertrevlig liten grekisk stad som ligger ca 30 km från parga, det är väldigt kurviga vägar dit så om du inte är rädd för berg och utsikt så åk gärna dit en lördag förmiddag och upplev en äkta grekisk marknad där det säljs frukt och grönt. Om ni funderar över att åka till igoumenitsa någon dag så kan ni ta den vägen från parga så ni åker genom paramythias område.
Hoppas ni får det trevligt på semestern! /Lemonia
Svara med citat