handdator

Visa fullständig version : Liberatos Village


Stomatol
2012-08-01, 20:50
Vi bokade precis hotellet Liberatos Village i Lassi via booking.com avresa om en dryg vecka. Kommentarerna på tripadvisor var inte helt eniga, så min fråga är om vi gjort bort oss? Min känsla är inte så positiv.
Nu hade vi inte så mycket att välja på då nästa alternativ var utanför våran budget. Någon som känner till stället och kan tala om vad vi har att förvänta oss?
Å andra sidan, tak över huvudet räcker långt :rolleyes:

C@nny
2012-08-01, 22:31
Hej!

Jag har inte bott på hotellet. Men jag kan nämna att jag hörde att hotell Dionysos bytte namn från Liberata (Som det hette när vi bodde där för 4 år sen) pga namnförväxlingar med just Liberatos village. Det sistnämnda hotellet hade i alla fall vid den tiden en del problem, som olyckligtvis då även Liberata fick negativ publicitet av.
Men jag har inte hört något alls om hotellet vid de senare resorna till Lassi, så det kan ju vara så att allt fungerar som det ska nu.

Ha en superfin resa till fin-ön!

//Conny :)

Stomatol
2012-08-02, 11:11
Tack för den rapporten!
Jag drog slustatsen (om än med inställningen att hitta positivitet) att dom mest negativa recensionerna har något år på nacken och sen avtagit till att bli mer positiva till 2012. Så om jag lägger ihop det med din rapport så kan det ju vara så att dom har gjort en uppryckning. Hur som helst verkar läget bra med gångasvtånd till det mesta, om vi nu orkar med backen upp till hotellet utan att storkna alldeles ;) .

C@nny
2012-08-02, 13:48
Tack för den rapporten!
Jag drog slustatsen (om än med inställningen att hitta positivitet) att dom mest negativa recensionerna har något år på nacken och sen avtagit till att bli mer positiva till 2012. Så om jag lägger ihop det med din rapport så kan det ju vara så att dom har gjort en uppryckning. Hur som helst verkar läget bra med gångasvtånd till det mesta, om vi nu orkar med backen upp till hotellet utan att storkna alldeles ;) .


Hej!
Ja, det kan nog vara så. De kan ju tom. ha bytt ägare?

Angående backen upp till hotellet så kan du ju även testa vägen upp till Dionysos (fd Liberata resort). Det var det värsta uppförslut jag upplevt hittills. Vi hade dessutom barnvagn. flabb_flab... Flera av familjerna som bodde på hotellet valde att förlänga hyrbilstiden så att de slapp att gå :D.
Vägen upp till hotellet ligger nära Mina´s supermarket, som är den sista affären i södra änden av Lassi.

//Conny :)

Stomatol
2012-08-02, 19:22
Min första reaktion var, självklart ska jag testa den! Men vid närmare eftertanke så kommer det nog att bli nog med "mördarbackar" ändå :D
Men vem vet, det kanske blir tvunget, om det är "närmaste vägen".

Stomatol
2012-08-25, 11:04
Nu kan jag meddela att hotellet troligen inte har bytt ägare. Det var inte någon katastrof utan ganska ok, även om det kanske inte verkar så när jag häver ur mig nedanstående :rolleyes:.
Det vanliga glada och trevliga gemytet saknades, några saker som var lite udda, när vi kommer fram och ska checka in så är det ingen som ens säger välkommen, utan det vara bara att kolla namnet och tala om vilket rum vi ska ha och iväg till lägenheten. När vi "kastat" in våra saker på rummet så vill vi iväg, kl är inte ens 12 på dagen, så försöker vi låsa balkongdörrarna, både innerdörrens lås och dom yttre luckornas lås är trasigt. Vi har ingen lust att lämna allt då våran lägenhet är på markplan. Vi påtalar detta för hotellet så är svaret "vi vet". Men att det inte är någon fara för det är så sällan något stjäls här :eek:, efter att vi säger att det inte är ok så får vi löftet om att dom ska fixa det under dagen. Dom håller det löftet, och fixar låset på ytterluckorna, vilket är ok för oss.
Myror på rummet, dom gick att hålla i schack genom att vara petnoga med att inte lämna något framme som dom kan dras till. Då höll dom sig ganska osynliga.
Poolen hade sett sina bästa dagar, den var ganska skitig, avlagringar på stegarna vid vattenytan och den blå färgen färgade av sig, ungefär som bottenfärgen på en båt (undrar om det inte var det som den var målad med). En lampa i poolen hade lossnat och låg och flöt på vattenytan med dom elektriska kablarna som förtöjning, kändes inte så där helt barnsäkert. Men vem behöver pool i Lassi? ;)
Priser i baren och den lilla minimarketen var sådana att vi iallafall valde att inte handla där, kändes som girighet från hotellet.

Städningen är också ett minne att skratta länge åt! Dom bytte lakan och handdukar efter 3 nätter. Soporna byttes även det en gång mitt i veckan, men där var det ett nytt sätt, soppåsarna knöts fast på dörrhandtaget och vi fick byta själva och sedan gå iväg med soporna till en sån där lite container, ni vet.
Det var allt! Vi hittade en sopkvast i ett förråd utanför så det gick att hålla undan lite iallafall.

Så här står det hotellbeskrivningen "Alla rum har utsikt över Joniska havet". Jag ska försöka ladda upp en bild med verkligheten ;).

Det fanns även positiva saker! Duschen var nog den bästa jag någonsin upplevt i Grekland. Samma tryck som vi är vana vid i Sverige, och värmen var precis lika. Det felade inte en gång på hela veckan! 220v uttag hade dom gödslat med, jag räknade till sammanlagt 15 st i våran lägenhet.

Eftersom vi var beredda på att vi kanske inte skulle vara helnöjda med hotellet så har vi skrattat åt det istället.

Vi hade en underbar vecka i Lassi och jag kan till och med rekommendera hotellet, om man är beredd på lite himpavimpa, eftersom priset var ett lågbudgetpris i jämförelse med andra liknande hotell.

Och tack till vem det nu var som hade skrivit ett inlägg i en annan tråd om att man kan ta vägen uppe på åsen in till Argostoli! Vi hade underbara promenader in till staden på kvällarna, förmodligen Conny eller Panakakis.

Längtar redan tillbaka till Kefalonia!

C@nny
2012-08-25, 11:55
Hej!

Tack för den målande beskrivningen av hotellet flabb_flabflabb_flab.....
Jättebra information tycker jag....
Det som var viktigast var ju att ni trots alla omständigheter hade en fin vecka på underbara Kefalonia!

//Conny :)