handdator

Visa fullständig version : la calma-svoronata...


bella.anna
2010-07-14, 18:14
Hej!

Jag undrar om nån vet om restaurang la calma i svoronata finns kvar och vilka som jobbar där nu?
Var där för några år sen, och det var så bra där.. god mat och trevlig personal...;) Åker dit i augusti igen..klapp_klap

C@nny
2011-07-21, 21:55
Hej!

Lyfte upp denna tråd för att rapportera att restaurang La Calma - La Loca i Svoronata verkat ha sopat igen. Så här såg det ut senast jag var på plats:
http://www.kalimera.nu/forums/picture.php?albumid=609&pictureid=6246


Och nu såg det ut så här:

http://www.kalimera.nu/forums/picture.php?albumid=609&pictureid=6243

Vägen in mot restaurangen:

http://www.kalimera.nu/forums/picture.php?albumid=609&pictureid=6244

Jag fick tidigare en fråga om restaurangen verkligen ligger i Svoronata. Och den ligger ff kvar där :). Efter att ha åkt igenom Svoronata vid huvudvägen så kommer man fram till busshållsplatsen och korsvägen mot Ntomato och vägarna ner mot Avithos beach och Ammes/Ai Helis. Då svänger man ner mot de sistnämnda stränderna. Här:

http://www.kalimera.nu/forums/picture.php?albumid=609&pictureid=6245

Efter att sedan ha passerat avtaget ner mot Ai Helis så ligger/låg detta etablissemang strax därefter, - på höger sida av vägen.

//Conny

Deia
2011-07-21, 22:16
Conny - dina bilder från Svoronata visar på hur dött och tråkigt där är fortfarande!

Vi var där 1997 och inget verkar ha lyft orten Ang_elx Det var den sämsta Grekladsresa vi varit på. Som tur var hyrde vi bil och fick se lite mer av Kefalonia!

C@nny
2011-07-21, 22:29
Hej!

I själva "centrum" av Svoronata finns det ju lite mer att se.... nåja :)..
Men jag förstår att det kanske kändes lite "fattigt" att bo där på semestern.
Jag har alltid bott i Lassi. Även om den orten i sig inte är mycket att skriva hem om så är det ju ett bra utgångsläge på ön för utfärder. Sen har vi de senaste åren bott i norra änden av byn, så det går ju snabbt att promenera in till Argostoli.
Synd att ni upplevde resan så pass negativt pga Svoronata. Ön har så mycket att ge. Även om jag nyss varit där så längtar jag redan tillbaka :).

//Conny

Deia
2011-07-22, 10:39
Hej!

I själva "centrum" av Svoronata finns det ju lite mer att se.... nåja :)..
Men jag förstår att det kanske kändes lite "fattigt" att bo där på semestern.


Ja, vi vill gärna ha gångavstånd till i några trevliga tavernor vid vattnet eller i någon fin gränd. Vi promenerade längs landsvägen i en "evighet" för att komma till något matställe. Ett roligt minne har vi i alla fall. På söndagskvällen kom det fem äldre grekiska män, från trakten, som spelade och sjöng på tavernan hotellet.

Vill gärna återvända till ön någon gång i framtiden för att uppleva något annat. Det finns med i planerna och då helst i kombination med en längre vistelse på Ithaka :).