handdator

Visa fullständig version : Mellisani lake


Panakakis
2010-05-19, 13:57
Det finns ett naturfenomen på ön som inte bör missas.:rolleyes:
Det börjar längst norrut på Lassi udden och har namnet
Katavothres där vatten rinner in i ett hål som tidigare drivit ett vattenhjul men vattenströmmen har minskat efter jordbävningen 1953. Vattenhjulet finns nu kvar renoverat men är bara på plats symboliskt. Ingen viste var vattnet tog vägen men 1964 så var det två engelsmän som fyllde i rött pulver i vattnet och sedan bevakade kusten i 14 dagar och då så upptäckte man att det kom rödfärgat vatten fram vid Karavomilos och också att vattnet var rödfärgat i Mellisanie lake. Vattnet strömmar alltså i underjordiska gångar ca 2,5 mil upp i bergen och kommer fram i en underjordisk grotta Melissani några km norr Sami som är öppen för besök och en båttur. Taket till den underjordiska sjön rasade delvis in för ca. 1000 år sedan då upptäcktes sjön. Vattnet rinner sedan ut på denna sidan ön. Det är bra skyltat i Sami. Mycket värt ett besök men börja med att besöka Kartavothres för att se vad allt startade med.
PANAKAKIS:)

syster yster
2010-05-19, 19:14
Melissani lake står på vår lista över vad vi måste se innan resan till Kefalonia är över så tack för ditt tips och beskrivning av hur det hela startade.

Gita
2010-05-19, 20:43
Tack för detta tips! Detta skall undersökas i sommar! Du har mycket bra info om Kefalonia, tack för att du delar med dig!

Lissi
2010-05-19, 20:48
Håller helt med om att detta är ett naturfenomen som bara måste ses! Jag har också varit där. Först Katavothres, sen Melisani.

Kefalonia är fullt av naturfenomen!

Lissi