handdator

Visa fullständig version : Skala


syster yster
2010-05-18, 21:39
Vi ska iväg till Kefalonia den 22/5 och kommer att hamna i Skala istället för Lakythra dit vi ursprungligen hade bokat resan till..Nu undrar vi ungefär hur lång tid det tar att åka med bil (hyrt bil under hela resan) till Argostoli, Myrtos beach etc..Och vilken väg är den bästa att ta fr Skala mot tex Assos? Tacksam om någon av er som kan ön vill ge några svar då vi nu måste planera om lite utflykter osv.

Panakakis
2010-05-19, 08:02
Till Argostoli från Skala är det nästan 4 mil och tar 40 min att köra p.g.a. många höjder som ska passeras. Det samma är när ni åker till Myrtos beach som är 6 mil från Skala och tar undefär 80 min att köra. Närmaste och snabbaste vägen från Skala till Assos är om ni åker mot Poros sedan vägen mot Argostoli ca 4 km sväng höger vid Tzanata mor Sami. Innan Sami svänger ni vänster mot Mellisani lake och Ag. Evfimia. I Ag. Evfimia tar ni vägen mot Potamiahata och kör till Sinior där ni svänger höger mot Fiskardo och Assos. Efter några km så paserar ni Myrtos beach på vänster sida med en bedårande vy. Efter 4 km så kommer ni till avtagsvägen till vänster och där står det Assos då är det 3 km kvar till byn. Byn är helt underbar men kan vara i dyraste laget att handla där. Besök gärna borgen i Assos med helt nylagd promenadväg dit upp. När ni är i Assos så har ni bara någon mil kvar till Fiskardo som är värt ett besök. På hemväg tar ni vägen över Argostoli så får ni se vackara vyer från bergen. Vill man se mer av inladet så finns en mycket fin nybyggd väg från Drakata ner till Dilinata och vidare till Argostoli. Tänk på att det är mycket höjder att ta sig över så det tar extra tid och även varning för getter:rolleyes:.
PANAKAKIS:)

syster yster
2010-05-19, 19:09
Tack Panakakis för dina svar. då verkar det ju inte helt omöjligt för oss att se både Assos och Lixouri trots att vi blev tvungna att flytta på oss:)
Nu ser vi framemot att snart vara där (om ca 3 dygn) och få uppleva både bergsgetter och alla utsikter du skrev om med egna ögonklapp_klap